YHTEENVETO

 • AFS kerää ja käyttää antamiasi henkilötietoja;
 • AFS kerää ja käyttää henkilötietoja tarjotakseen palveluja, sekä näiden palvelujen markkinointiin ja niistä tiedottamiseen, ja tutkimustyöhön;
 • Tuottaakseen palveluja, AFS voi siirtää henkilötietoja muille AFS-organisaatioille ja muille osapuolille, jotka osallistuvat AFS:n palvelujen tuottamiseen kotimaassa ja ulkomailla;
 • AFS siirtää henkilötietoja henkilötietoja ulkomaille säilyttääkseen niitä turvallisesti. Tällä hetkellä henkilötietoja säilytetään Yhdysvalloissa, Saksassa ja Thaimaassa.
 • Sinulla on oikeus milloin tahansa oikeus tarkistaa ja päivittää henkilötietosi.
 • Joissain tilanteissa sinulla on oikeus pyytää poistamaan henkilötietosi.
 • AFS voi käyttää (kolmannen osapuolen) evästeitä ja vastaavaa teknologiaa kerätäkseen tietoja siitä, miten käytät nettisivuja helpottaakseen näiden nettisivujen käyttöä;
 • Mikäli olet ala-ikäinen ja tarvitset huoltajasi suostumuksen henkilötietojen luovuttamiseen, pyydä huoltajaltasi lupa siihen.

Henkilötiedot sisältävät muun muassa nimen, kotiosoitteen, sähköpostiosoitteen, syntymäajan, puhelinnumeron, oppilaitoksen, opiskelualan, sosiaalisen median käyttäjätunnukset, kuva tai video, AFS:n vaihto-ohjelmaan liittyvät tiedot (ohjelman luonne, vuosi jne.), matkatiedot, vapaamuotoinen hakemus, ansioluettelo, terveyshistoria ja lääkätieteelliset taustatiedot sekä vastaukset yksittäisiin kysymyksiin.

Pyydämme huomioimaan, että tämä on yhteenveto tietosuojaperiaatteista, jonka tarkoitus on tarjota yleiskuva tietosuojasta. Yhteenveto ei korvaa tarkempaa kuvausta tietosuojaperiaatteista.

TAVOITTEET JA TARKOITUS

AFS Intercultural Programs, Inc. (yhdessä verkostoon kuuluvien jäsenorganisaatioiden ja tytäryhtiöiden kanssa, sillä tavoin kuin termit myöhemmin määritellään, joita yhdessä kutsutaan nimellä “AFS”) on sitoutunut suojelemaan yksityisyyttäsi ja turvaamaan henkilötietosi. AFS pyrkii tarjoamaan verkkosivuillaan tehokkaita palveluja käyttämällä antamiasi tietoja vastuullisesti. AFS kunnioittaa yksityisyyttäsi ja sitoutuu noudattamaan soveltuvia tietosuojaperiaatteita ja -lainsäädäntöä kaikkialla maailmassa.

Olemme koonneet AFS:n tietoturvaperiaatteet selventämään mitä tietoa keräämme, kuinka käytämme sitä ja mitä etua tiedon käyttäminen tuo sinulle verkkosivuillamme ja yhteistyössä AFS:n kanssa, kenelle ja miksi tietoa jaetaan, ja miten voit vaikuttaa tiedon käyttämiseen. Kerromme myös mitä toimenpiteitä teemme suojataksemme tiedot ja kuinka voit ottaa yhteyttä tietosuojaan liittyvissä asioissa. Tietosuojakäytäntömme saattavat vaihdella eri maissa, jotta vastaamme paikallisiin tietosuojakäytäntöihin ja lainsäädäntöön. Haluamme tarjota tietoa päätöstesi tueksi ja pyydämme tutustumaan alla olevaan tekstiin.

Tietosuojaperiaatteemme saattavat vaihdella eri maissa, joissa toimimme, jotta täyttäisimme paikalliset ja lakisääteiset tietosuojavaatimukset. Kukin AFS-verkoston organisaatio voi täydentää tätä asiakirjaa paikallisilla tietosuojaperiaatteilla.  Haluamme tarjota tietoa päätöstesi tueksi, joten pyydämme sinua lukemaan alla olevat kappaleet huolellisesti.

AFS VERKOSSA

KERÄÄMIEMME TIETOJEN TIETOLUOKAT

HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMISEN, KÄSITTELYN JA LUOVUTTAMISEN TARKOITUS

SUOSTUMUS

TIETOJEN SIIRTÄMINEN KANSAINVÄLISET RAJAT YLITTÄVÄSTI

TIETOJEN TARKISTAMISOIKEUS JA MUUT REKISTERÖITYJEN OIKEUDET

TURVAKEINOT

VERKKOTEKNOLOGIA JA EVÄSTEKÄYTÄNTÖ

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN NETTISIVUT JA AFS-VERKOSTON NETTISIVUT

ALAIKÄISET NUORET JA ALLE 13-VUOTIAAT LAPSET

OTA YHTEYTTÄ

TIETOSUOJAPERIAATTEIDEN PÄIVITYKSET

AFS VERKOSSA

AFS Intercultural Programs ylläpitää useita verkkosivustoja ja tarjoaa monia ohjelmia, kursseja ja aktiviteetteja joko itse tai verkoston organisaatioiden (kuten AFS-USA Inc.) tai tiettyjen ulkopuolisten palveluntarjoajien avulla. AFS:n verkkosivustoihin kuuluvat seuraavat verkko-osoitteet näihin kuitenkaan rajoittumatta:

Mikä tahansa näistä verkkosivustoista voi pyytää ja/tai kerätä henkilötietoja, kun esimerkiksi esität kysymyksiä AFS:n paikan päällä ja verkon kautta tarjottavista koulutusohjelmista tai haet niihin, jotta saat pyytämiäsi tietoja ja palveluita tai käyttäjäkokemuksesi parantamiseksi, kuten on kuvattu alla. Jotkin verkkosivustoistamme (tai tiettyjen verkkosivustojen tietyt osiot) on tarkoitettu yleiseen käyttöön, kun taas jotkin verkkosivustot tai niiden osiot on tarkoitettu ainoastaan organisaatioille, jotka ovat osa AFS:n maailmanlaajuista vaihto-organisaatioiden (ja niiden valtuutettujen edustajien) verkostoa, tai erityisesti valituille ja valtuutetuille ulkopuolisille osapuolille, jotka toimivat tiiviissä yhteistyössä AFS:n kanssa kulttuurienvälisten vaihto-ohjelmien toteuttamiseksi ja verkkopohjaisten ja reaalimaailmassa tarjottavien palveluiden tarjoamiseksi ihmisille. Samalla tavoin jotkin verkkosivustot (tai tiettyjen verkkosivustojen tietyt osiot) on tarkoitettu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille (esim. henkilöille, jotka ovat mahdollisia, nykyisiä tai aikaisempia AFS:n ja verkoston organisaatioiden tarjoamiin palveluihin ja ohjelmiin osallistuneita henkilöitä [“osallistujat]).

On huomattava, että verkoston organisaatiot ovat erillisiä juridisia yksiköitä, jotka ovat jäseniä AFS-organisaatioiden kansainvälistä verkostoa, joka tarjoaa AFS:n kulttuurienvälisiä ohjelmia ja aktiviteetteja ympäri maailman AFS Intercultural Programs, Inc. -yhtiön määrittämien lisenssien, vakiokäytäntöjen ja menettelyjen mukaisesti, myös valitsemalla yhteensopivasti osallistujia maailman eri kolkista täyttääkseen osallistujien toiveet ja tarjotakseen AFS:n verkkopohjaisia kulttuurienvälisiä vaihto-ohjelmia ja palveluita. Katso lisätietoja kohdasta KOLMANSIEN OSAPUOLTEN NETTISIVUT JA AFS-VERKOSTON NETTISIVUT

KERÄÄMIEMME TIETOJEN TIETOLUOKAT

AFS kerää tietoja verkkovierailijoista, sen verkkosivustojen käyttäjistä ja tapahtumiin osallistuvista henkilöistä, myös osallistujista, ja kolmansista osapuolista, jotka työskentelevät yhdessä AFS:n kanssa AFS:n palveluiden tarjoamiseksi siten, että niistä saadut (verkkopohjaiset ja reaalimaailman) kokemukset vastaavat osallistujien ja muiden käyttäjien tarpeita ja mielenkiinnon kohteita. Tietoja saatetaan kerätä tarkoituksena (i) tarjota AFS:n ohjelmapalveluita, (ii) vastata tietopyyntöihin, (iii) pyytää tai tarjota palveluita, (iv) pyytää oikeutta osallistua tai rekisteröityä AFS:n ohjelmiin tai AFS:n tapahtumiin, (v) lähettää hakemus tai ohjelmatilaisuus, (vi) vastata lähettämiimme tiedotteisiin (esim. kyselyihin, lisätietopyyntöihin tai arviointeihin tai hakemus- tai rekisteröintivahvistuksiin), (vii) valita henkilökohtaisia preferenssejä, (viii) täyttää palveluita, esim. uutiskirjeiden tilaamista tai kampanjoihin tai lahjoitus- ja palkinto-ohjelmiin osallistumista, koskevia pyyntöjä, (ix) työskennellä ulkopuolisten tahojen kanssa, mukaan lukien tietojen kerääminen tietyistä sosiaalisista verkostoista ja muilta verkkosivustoilta mielenkiinnon kohteiden kartoittamiseksi tarkemmin ja parempien palveluiden tarjoamiseksi, (x) päivittää tietoja, mukaan lukien yhteystietoja, (xi) pitää sinut ajan tasalla ja osallisena AFS:n aktiviteeteista, tai (xii) järjestää varainkeruukampanjoita.

Pyytämiemme ja/tai keräämiemme henkilötietojen (joista toisinaan käytetään nimitystä “henkilökohtaiset tiedot”) luokat riippuvat käyttäjän verkkosivustojemme käyttöoikeustasosta ja aktiivisuudesta (ja pyydettyjen palveluiden, tietojen ja osallistumisen tyypistä, joita voivat olla mm. hakeminen tai osallistuminen AFS:n kulttuurienväliseen vaihto-ohjelmaan tai hakeminen tai osallistuminen AFS:n verkko-ohjelmaan tai muunlaiseen kurssiin tai tapahtumaan). Tällaiset tiedot riippuvat ohjelmien tai aktiviteettien tyypistä ja sen ohjelman tyypistä, johon haetaan, kuten on ilmoitettu vastaavassa hakemuksessa.

Paikan päällä tarjottaviin vaihto-ohjelmiimme tarvitsemme erittäin tarkat tiedot ohjelman toteuttamiseksi, kuten isäntäperheen ja vastaanottavan koulun löytämiseksi ja matkavakuutuksen tarjoamiseksi sairauksien varalta. Tässä tapauksessa vaadittavat tiedot ovat muun muassa nimesi, salasana, kotiosoitteesi, työosoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, matkapuhelinnumerosi, geopaikannustiedot, syntymäaikasi, sukupuolesi, koulut ja yliopistot, joissa olet opiskellut, korkein suorittamasi tutkinto/pätevyys, valmistumisvuosi, opiskeluala, sosiaalisen median linkit (Facebook, Twitter, Instagram ja/tai LinkedIn), kuva, valokuva tai video itsestäsi, kansalaisuutesi, passin tiedot, viisumin tiedot, vakuutustiedot, AFS:n ohjelman erityiset tiedot (ohjelman luonne, vuosi jne.), matkatiedot, vapaamuotoinen hakemus, ansioluettelo, puhumasi kielet, nykyinen ammattisi ja muut asiaan liittyvät taidot, terveyshistoria ja lääkätieteelliset taustatiedot, erityisruokavalio, tietyt käyttötiedot, kuten testitulokset, arvioinnit, pistemäärät, edistyminen, vastaukset erityisiin kysymyksiin, elämäntapaa koskevat tiedot kuten vapaa-ajan aktiviteetit, ja muut välttämättömät tiedot erityisten pyyntöjen täyttämiseksi (esim. terveydentila, joka saattaa edellyttää erityistä asumismuotoa tai huomioon ottamista AFS:n kulttuurienvälisessä vaihto-ohjelmassa tai aktiviteetissa).

Verkko-ohjelmiin hakemista ja osallistumista varten saatamme pyytää nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, geopaikannustiedot, syntymäajan, sukupuolen, koulut ja yliopistot, joissa olet opiskellut, korkeimman suorittamasi tutkinnon/pätevyyden, valmistumisvuoden, opiskelualan, sosiaalisen median linkit (Facebook, Twitter, Instagram ja/tai LinkedIn), kuvan, valokuvan tai videon itsestäsi, kansalaisuutesi, matkatiedot, vapaamuotoisen hakemuksen, ansioluettelon, puhumasi kielet, nykyisen ammattisi ja muut asiaan liittyvät taidot.

AFS voi myös kerätä muita kuin henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevia tietoja sinusta, kuten verkkosivustojen käyttötapasi, viestintäasetuksesi, palveluiden käyttöäsi koskevat yhdistetyt tiedot ja anonymisoidut vastaukset kysymyksiin ja kyselyihin.

Huomautus: tietojesi suojelemiseksi älä sisällytä luottokorttitietojasi sähköisiin viesteihin, ellemme nimenomaan pyydä niitä osana maksunkäsittelyprosessia AFS:n verkkosivustolla.HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMISEN, KÄSITTELYN JA LUOVUTTAMISEN TARKOITUS

Kerääminen ja käyttäminen

AFS haluaa kertoa sinulle, miten keräämme ja käytämme henkilötietoja, joita annat tai joita keräämme, kun vierailet nettisivuillamme ja käytät verkkosivustojamme, tuotteitamme sekä palveluitamme. Käytäntöömme ei kuulu pyytää tietoja, ellemme tarvitse niitä tai aio käyttää niitä. Pääasialliset henkilötietojen pyytämisen ja keräämisen tarkoituksemme ovat seuraavat:

 • palvelujen tarjoaminen (verkossa ja reaalimaailmassa) kuten tiedusteluihin vastaaminen, hakemusten käsittely (esim. kun osallistuja täyttää hakemuksen, pyytää lisätietoa tai palveluja), ohjelmaan liittyvät sijoitusjärjestelyt (esim. koulujen ja isäntäperheiden valinta), osallistujan ohjelmaan osallistumisen järjestäminen ja hallitseminen, apurahojen hallinnointi, matkalle tarvittavan sairausvakuutuksen hallinnointi ja yhteistyö verkoston organisaatioiden, tukijoiden ja palveluntuottajien kanssa tätä tarkoitusta varten
 • AFS:n palveluiden sekä luottavien kolmansien osapuolten palveluiden markkinointi ja viestintä
 • varainhankinta
 • tutkimuksen suorittaminen kyselytutkimusten ja arviointien avulla, jotta voimme paremmin täyttää toiveesi sekä parantaa nettisivujemme tehokkuutta, käyttäjäkokemusta, eri tyyppistä viestintäämme, kampanjoitamme ja/tai myynninedistämiseen tähtääviä aktiviteetteja
 • alumnitoiminnan ja muiden kutsumiseen perustuvien aktiviteettien järjestäminen, tiedottaminen AFS:n aktiviteeteista ja niihin osallistaminen (kampanjat, konferenssit, julkaisut, isäntäperheiden ja vapaaehtoisten rekrytointi, uudet ohjelmat ja palvelut).

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin se on välttämätöntä palveluidemme ja kutsumiseen perustuvien aktiviteettiemme tarjoamiseksi. Pyydämme sinulta suostumusta saada lähettää sinulle markkinointiviestejä. Voit päättää olla vastaanottamasta sähköpostiviestejämme, uutiskirjeitä ja AFS:n kysely- ja arviointipyyntöjä milloin tahansa napsauttamalla tällaisissa viesteissä olevaa vastaavaa linkkiä tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä. Sinulla on mahdollisuus olla antamatta henkilötietojasi tai päättää millaisia viestejä haluat meiltä. Tämä voi kuitenkin vaikuttaa tiettyihin toimintoihin. Jos et esimerkiksi ilmoita nimeäsi, emme pysty käsittelemään hakemustasi.

Henkilötietojen käsittely ja luovuttaminen

Useimmissa tapauksissa, antamasi tiedot lisätään AFS:n paikalliseen tai kansainväliseen rekisteriin.  Tietojen käsittelyn aikana saattaa olla tarpeellista luovuttaa henkilötiedot toiselle AFS:n verkoston organisaatiolle tai muulle ulkopuoliselle palveluntarjoajalle, joka sijaitsee Yhdysvalloissa tai muualla maailmassa, näiden tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. Yleisenä käytäntönä on, että AFS ei myy, vuokraa tai anna henkilötietojasi fyysisesti ulkopuolisille, verkostoon kuulumattomille osapuolille, vaan vain asiaankuuluville ja soveltuville verkoston organisaatioille ja palveluntarjoajille (mukaan lukien ulkopuoliset organisaatiot, joiden kanssa AFS toimii yhteistyössä ohjelmiensa tarjoamiseksi), joiden tarvitsee tietää kyseiset tiedot pyytämiesi tai AFS:n puolestasi pyytämien AFS-palveluiden tarjoamiseksi. Esimerkkinä mainittakoon, että voimme antaa nähtäväksi (AFS:n verkkosivuston kautta) tai siirtää henkilötietoja tietyille asiaankuuluville verkoston organisaatioille, joiden on saatava mainitut tiedot henkilön sijoittamiseksi perheeseen ja kouluun AFS:n ohjelman puitteissa. Teemme parhaamme voidaksemme varmistaa, että tällaiset kolmannet osapuolet jakavat tietoja vain sellaisten organisaatioiden tai henkilöiden kanssa, joiden kanssa ne tekevät yhteistyötä AFS-ohjelmien puitteissa tai muiden AFS:n palvelujen toteuttamiseksi. AFS:n palveluihin hakeutuessasi saatat luovuttaa henkilötietojasi suoraan verkoston organisaatiolle tai kolmannelle osapuolelle, kuten verkkopohjaiselle alustalle, jota käytetään verkkopohjaisten ohjelmien sisällön näyttämiseen. Näissä tilanteissa pyydämme sinua lukemaan ja hyväksymään kyseisten tahojen tietosuojaperiaatteet ennen kuin luovutat henkilötietojasi.

Paikan päällä tarjottaviin ohjelmiin osallistuvien osalta AFS tarkastelee ja käyttää terveystietoja, jotka on jaettu ohjelmaan hakemisen osana tai tuotettu ohjelmaan osallistumisen aikana, seuraaviin tarkoituksiin:

(a) Matkalle tarvittavan, ohjelman palveluna ostetun sairausvakuutuksen hallinnoimiseksi. AFS, vakuutusyhtiö ja muut osapuolet, jotka osallistuvat terveydenhoitopalveluiden tarjoamiseen, käyttävät terveystietoja siinä laajuudessa kuin se on välttämätöntä vakuutuksen hallitsemiseksi ja terveydenhoitoon liittyvien vaatimusten käsittelemiseksi.

(b) Sen arvioimiseksi, onko ohjelmaan osallistuva henkilö tällä hetkellä ja jatkossa soveltuva ohjelmaan. Tämä on välttämätöntä, jotta AFS pystyy päättämään, onko jokin sairaus, joka ilmenee hakemuksen esittämisen hetkellä tai ohjelmaan osallistumisen aikana, sellainen, että se mahdollistaa vaihto-ohjelmaan osallistumisen aloittamisen ja jatkamisen turvallisesti isäntämaassa, vai onko osallistuja palautettava vanhempiensa tai virallisen huoltajansa hoidettavaksi terveysongelmien käsittelemiseksi asianmukaisesti.  Terveystietoja pääsevät tarkastelemaan pelkästään isäntä- ja välitysorganisaatioiden henkilökunta, jolla on tarve saada tietää kyseiset tiedot.

Lisäksi AFS saattaa luovuttaa tietojasi verkostoonsa kuuluville organisaatioille tai palveluntarjoajille seuraavissa tilanteissa:

kun olet antanut suostumuksen tietojen luovuttamiseen

kun henkilötietojen jakaminen tai luovuttaminen on tarpeellista toivomiesi palveluiden (kuten vapaaehtoistehtävien, ohjelmien, kilpailujen ja kampanjoiden) tarjoamiseksi

kun AFS:n puolesta liiketoiminnallisia toimia suorittavat yritykset tai palveluntarjoajat tarvitsevat tällaisia tietoja (esim. luottokorttimaksujen käsittelemiseen, asiakastuen antamiseen, markkinointitutkimusten ja tietokantojen hallitsemiseen)

mikäli AFS yhdistyy toiseen yritykseen tai toinen yritys ostaa sen

noudattaakseen lakisääteisiä vaatimuksia tai määräyksiä tai velvollisuuksiaan sovellettavan lain, tuomioistuimen päätöksen tai haasteen mukaisesti

hätätilanteessa, kun henki, terveys tai henkilön omaisuus on vaarassa. Mikäli henkilötietoja luovutetaan edellä mainitulla tavalla, AFS pyrkii rajaamaan henkilötietojen laajuuden ja vastaanottajien määrän siihen, mikä on tarpeellista kulloisenkin toiminnon suorittamiseksi. Ellei oikeudellisesta prosessista muuta johdu, vaadimme kolmansia osapuolia suojelemaan henkilötietoja ja noudattamaan tietosuojalakeja ja -määräyksiä.

Käytämme ja jaamme joskus tietoa, josta henkilöä ei voi tunnistaa, jotta voimme tarjota palveluja verkossa, parantaa nettisivustojemme sisältöä ja ulkoasua, räätälöidä käyttökokemusta, arvioida trendejä, kerätä laajoja demografisia tietoja, harjoittaa tutkimusta, hallinnoida sivustoja sekä vahvistaa markkinointi- ja brändäystoimenpiteitämme.

SUOSTUMUS

Kun suostumus on AFS:n henkilötietojen käytön oikeusperuste, pyydämme sinua vahvistamaan suostumuksesi ja hyväksymään sen, että AFS käsittelee tietojasi näiden tietosuojaperiaatteiden ehtojen mukaisesti, pyytämällä sinua esimerkiksi allekirjoittamaan erillisen sopimuksen napsauttamalla “Hyväksyn”-painiketta verkkosivulla, hyväksymällä nämä tietosuojaperiaatteet tai vahvistamalla jollain toimenpiteellä kykysi käyttää tai avata tiettyjä verkkosivustoja tai verkkosivustojemme tiettyjä osioita.  Koska AFS on sitoutunut pitämään sinut ajan tasalla, AFS saattaa lisäksi pyytää sinulta lupaa saada käyttää yhteystietojasi, jotta se voi pitää sinut ajan tasalla AFS:n palveluista, tulevista AFS:n tarjoamista tilaisuuksista, tapahtumista, lisäyksistä sekä kampanjoista ja antaa muita tietoja, jotka saattavat kiinnostaa sinua.  Saatat myös saada tiedotteita ulkopuolisilta palveluntarjoajilta, jotka tarjoavat palveluita AFS:lle. Tällaiset tiedotteet ovat kyseisen ulkopuolisen palveluntarjoajan tietosuojaperiaatteiden ja suostumusvaatimuksen mukaisia. Sinulla on aina mahdollisuus pyytää, että sinut poistetaan AFS:n markkinointiviestien postituslistalta, noudattamalla sähköpostiviestissä tai muussa tiedotteessa mainittuja ohjeita tai ottamalla suoraan yhteyttä AFS:ään.

Mikäli olet alaikäinen ja tarvitsemme vanhempasi/huoltajasi suostumuksen, pyydä vanhemmaltasi/huoltajaltasi lupa ennen kuin luovutat henkilötietojasi meille.  Tällaisissa tilanteissa AFS voi myös ottaa yhteyttä (esim. sähköpostitse) vanhempaasi tai viralliseen huoltajaasi suostumuksen saamiseksi.

AFS voi myös käsitellä henkilötietojasi ilman että oikeusperusteena on suostumus esimerkiksi silloin, kun se on välttämätöntä tiettyjen itse pyytämiesi toimintojen tai palveluiden toteuttamiseksi.

TIETOJEN SIIRTÄMINEN KANSAINVÄLISET RAJAT YLITTÄVÄSTI

Kansainvälisenä organisaationa pyrimme tarjoamaan palveluja kaikkialla. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi käytämme Amazon Web Services -yhtiön tarjoamia pilvipalveluja hyödyntäen datakeskuksia, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa ja Singaporessa. Noihin tietokantoihin pääsyä on rajoitettu, ja niiden käyttö on mahdollista ainoastaan AFS:n työntekijöille, konsulteille, palveluntarjoajille ja vapaaehtoistyöntekijöille, jotka kaikki käyttävät tietoja pelkästään AFS:n tehtävien suorittamiseen ja AFS-ohjelmatoimintojen hallitsemiseen.  Toimintamme luonne vaatii meitä käsittelemään ja siirtämään tietojasi, mukaan luettuna henkilötietoja, verkoston organisaatioille, ulkopuolisille organisaatioille, datakeskuksiin sekä palveluntarjoajille, jotka ehkä sijaitsevat kotimaasi ulkopuolella.  Saatamme käsitellä ja siirtää sinusta keräämiämme henkilötietoja sen maan rajojen ulkopuolelle, jossa tieto on alun perin kerätty, muun muassa verkoston organisaation sijaintipaikan maahan, jossa valitsemasi AFS:n ohjelma toteutetaan. Kun luovutat henkilötietojasi AFS:lle pyytäessäsi tällaisia palveluja tai tietoja, hyväksyt henkilötietojen siirtämisen ja käsittelyn.  Vaikka tietosuojaan liittyvä ja muu lainsäädäntö näissä eri maissa ei aina ole yhtä kattava kuin kotimaasi lainsäädäntö, AFS pyrkii suojelemaan henkilötietojasi tässä esitettyjen tietosuojaperiaatteiden mukaisesti sekä soveltuvia lakeja noudattaen.

TIETOJEN TARKISTAMISOIKEUS JA MUUT REKISTERÖITYJEN OIKEUDET

Euroopan Unionin yleinen tietosuoja-asetus sekä muiden maiden tietosuojalainsäädäntö takaavat rekisteröidyille tiettyjä oikeuksia.

Mikäli haluat tarkistaa, käsittelemmekö henkilötietojasi tai pyytää saada nähdä henkilötiedot, joita meillä saattaa olla sinusta, ota meihin yhteyttä. Voit halutessasi myös pyytää saada nähdä henkilötietosi ja saada seuraavat tiedot: henkilötietojen käsittelyn tarkoitus, kyseeseen tulevat tietoluokat, kuka muu AFS:n ulkopuolella on ehkä saanut tiedot AFS:ltä, tietolähde (jos et ole itse antanut tietoja AFS:lle) ja kuinka kauan tietoja säilytetään. Sinulla on oikeus pyytää korjaamaan (oikaisemaan) ja täydentämään AFS:n sinusta säilyttämiä henkilötietoja, jos ne eivät pidä paikkaansa. Voit pyytää, että AFS poistaa henkilötietosi tai lopettaa niiden käsittelyn, tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta. Voit myös pyytää, että AFS ei käytä henkilötietojasi suoramarkkinointiin. Monissa maissa, sinulla on oikeus kannella epäasiallisesta tiedonkäytöstä viranomaisille, mikäli olet tyytymätön tapaan, jolla AFS käsittelee henkilötietojasi

Henkilötietosi ajantasaisuuden varmistamiseksi kehotamme sinua tarkistamaan ne säännöllisesti ja päivittämään ne tarpeen tullen. Voit tarkistaa ja päivittää tietosi verkossa tai ottamalla yhteyttä meihin. Saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä tietojesi päivittämistä varten. Huomioithan, että estääksemme henkilötietojesi luvattoman käytön saatamme pyytää sinua esittämään henkilöllisyystodistuksen (tai muun, henkilöllisyyden varmentavan dokumentin). Henkilötietojen tarkistusoikeutta ei voi käyttää puhelimitse. Mikäli haluat henkilötietojen tarkistamisen jälkeen pyytää, että profiilisi tai hakemuksesi poistetaan tai jäädytetään, tai päivittää henkilötietosi, pyrimme toimimaan näin ilman tarpeetonta viivettä. Joissain tapauksissa tietoja, joiden poistamista pyydät, säilytetään tietyissä arkistoissa tietyn ajanjakson ajan lakiin perustuvan säilyttämisvelvollisuuden mukaisesti. Lisäksi tietynlaisia tietoja säilytetään pidempään tai pysyvästi varmuuskopiointijärjestelmissä tai lokitiedostoissa teknisistä, taloudellisesti tai juridisista syistä. Tämän vuoksi emme voi aina välittömästi poistaa kaikkia henkilötietojasi kaikista tietokannoistamme vastauksena pyyntöösi.

Tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä ja pyyntöjen lähettämiseksi voit ottaa meihin yhteyttä käyttäen alla mainittuja yhteystietoja.

TURVAKEINOT

AFS huomioi tietoturvan tärkeyden ja arvioi sekä parantaa säännöllisesti teknisiä, fyysisiä ja logistisia tietoturvasääntöjään ja -käytäntöjään. Kaikki AFS:n omistamat verkkosivustot ja palvelimet on pyritty suojaamaan niin, että henkilötietosi ovat turvassa vahingosta, katoamisesta, väärinkäytöstä, lainvastaisesta tai luvattomasta käytöstä, luovuttamisesta tai muutoksesta johtuvilta riskeiltä sinä aikana, kun ne ovat hallussamme. Vaikka tietoturvaa on mahdotonta taata täysin verkossa tai muualla, AFS pyrkii turvaamaan tietosi käyttämällä tarpeellisia hallinnollisia ja teknisiä turvatoimenpiteitä mukaan lukien salasanoilla suojaaminen, 256-bittinen salausmenetelmä (tai pidemmälle kehittyneitä menetelmiä toimialan ajankohtaisten standardien mukaan), jotka pohjautuvat Digicert Inc.:n antamaan sertifikaattiin. Tämä mahdollistaa SSL-suojauksen (Secure Sockets Layer), joka auttaa turvaamaan tietosi salaamalla ne tiedonvälityksen aikana tietomurtoja ja hakkerointia vastaan. AFS:llä on käytössä palomuureja, tunkeilijan havaitsemisjärjestelmiä sekä viruksentorjuntaohjelmistoja, joita päivitetään ja tarkkaillaan säännöllisesti rikkomusten varalta. Pilvipalvelimet on suojattu sisäänkirjautumisella, tarkkailulla, uhkien havaitsemiskeinoilla ja analytiikkatoiminnoilla henkilöllisyyden ja käyttöoikeuksien valvomiseksi. IT-asiantuntijamme käyttävät salausta aina kun mahdollista estääkseen suoran pääsyn tietokantoihin tallennettuihin tietoihin. Näihin järjestelmiin tallennetun datan käyttö on rajattu autentikointijärjestelmällä, joka perustuu yksilöityyn käyttäjänimeen ja salasanaan. Käyttäjien pääsy tietokantaan on rajattu heidän vastuualueeseensa liittyviin tietoihin. Verkkopohjaiset salassapitosopimukset on otettu käyttöön. Käyttäjän on hyväksyttävä ne napsauttamalla vastaavia painikkeita ensimmäisen sisäänkirjautumisensa yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain, jotta hän sitoutuu pitämään tiedot luottamuksellisina.

VERKKOTEKNOLOGIA JA EVÄSTEKÄYTÄNTÖ

Katso erillistä Verkkoteknologia ja evästekäytäntö -asiakirjaa.

Lue lisää

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN NETTISIVUT JA VERKOSTON NETTISIVUT

Toiveidesi täyttämiseksi AFS voi välittää linkkejä muille kuin AFS:n verkkosivustoille tietojen kätevää hakemista varten. AFS ei ole millään tavalla vastuussa ulkopuolisten tahojen verkkosivustojen sisältämistä sisällöistä, kuten esimerkiksi mainoksista, eikä niiden käyttämistä markkinointitavoista.

Huomaa, että AFS suojelee tietojasi, joita sillä on hallussaan tai joita on sen hallinnoimilla verkkosivustoilla, mutta se ei pysty valvomaan ulkopuolisten tahojen verkkosivustojen tietosuojakäytänteitä eikä ole vastuussa niistä – tähän sisältyvät sekä ulkopuolisten itsenäisten tahojen omistamat että hallinnoimat verkkosivustot. Ulkopuolisten tahojen verkkosivustoille, joihin pääsee omilla verkkosivustoillamme olevien linkkien kautta, on laadittu erilliset tietosuoja- ja tiedonkeruuilmoitukset ja määritetty erilliset turvatoimet. Me emme ole millään tavoin vastuussa ulkopuolisten tahojen verkkosivustoillaan noudattamista periaatteista, käytänteistä tai turvatoimista. Kehotamme sinua ottamaan kyseisiin tahoihin suoraan yhteyttä ennen henkilötietojen luovuttamista ja pyytämään tietoja niiden tietosuojaperiaatteista ja -käytännöistä ja turvatoimista.  Suosittelemme lukemaan läpi linkitettyjen verkkosivustojen tietoturvaselosteet ja -periaatteet, jotta ymmärrät, miten kyseiset verkkosivustot keräävät, käyttävät ja säilyttävät tietoja.

Verkoston organisaatiot ovat suoraan vastuussa sisällöstä, joka esitetään vastaavilla kansallisilla AFS-verkkosivustoilla tai joka sisältyy niihin (esimerkiksi Yhdysvalloissa AFS-USA Inc. on vastuussa verkkosivuston afsusa.org sisällöstä). Näissä tietosuojaperiaatteissa annetaan tietoa siitä, miten AFS kerää, käyttää ja säilyttää henkilötietojasi kaikkien AFS-verkkosivustojen yhteydessä, tosin tietosuojaperiaatteet saattavat vaihdella paikallisten käytäntöjen ja lakivaatimusten mukaisesti eri maissa, joissa AFS toimii. Siten verkoston organisaatioiden kansallisilla verkkosivustoilla saatetaan näyttää kyseisiä verkkosivustoja koskevia ylimääräisiä tietosuojaperiaatteita. Kun avaat verkoston organisaatioiden verkkosivustoja, lue huolellisesti mahdolliset ylimääräiset tietosuojaselosteet ja -periaatteet, jotka koskevat kyseisiä sivustoja ja ota suoraan yhteyttä verkoston noihin organisaatioihin, jos sinulla on kysyttävää.

ALAIKÄISET NUORET JA ALLE 13-VUOTIAAT LAPSET

Emme kerää tai pyydä henkilötietoja alle 13-vuotiailta lapsilta. Emme voi kuitenkaan aina määrittää verkkosivustojamme avaavien ja käyttävien henkilöiden ikää. Jos havaitsemme, että olemme keränneet tällaisia tietoja vahingossa, poistamme ne välittömästi. Jos huomaamme, että alaikäinen (lakimääritelmän mukaan) henkilö on välittänyt meille tietojaan ilman vanhempiensa tai huoltajansa suostumusta, jos sellainen vaaditaan, poistamme kyseiset tiedot, ellei vanhempi tai huoltaja hyväksy tällaisten tietojen antamista.

ALAIKÄISET NUORET JA ALLE 13-VUOTIAAT LAPSET

AFS ei kerää tai pyydä henkilötietoja alle 13-vuotiailta lapsilta. AFS ei kuitenkaan voi aina varmistaa nettisivujen käyttäjien ikää. Mikäli käy ilmi, että henkilötiedot on jättänyt alle 13-vuotias lapsi, poistamme tiedot välittömästi. Lisäksi, mikäli alaikäinen (kuten laki määrittelee alaikäisen) luovuttaa AFS:lle henkilötietojaan ilman huoltajan suostumusta, poistamme tiedot ellei huoltaja hyväksy tietojen luovutusta.

OTA YHTEYTTÄ

Jos haluat kysyä jotakin näistä tietosuojaperiaatteista tai tietosuojakäytännöistämme tai pyytää lisätietoa, voit ottaa meihin yhteyttä seuraavasti:

Sähköpostitse osoitteella [email protected] tai kirjoittamalla meille osoitteesen

5 Hanover Sq, Suite 200, 10004 New York, NY, USA

Attention: AFS Legal Department

Voit myös ottaa yhteyttä AFS Intercultural Programs, Inc. -yhtiön tietosuojavaltuutettuun osoitteella: [email protected]. Puh.: +1.212.209.0922. Yhteydenotoissa, jotka liittyvät AFS:n verkoston tietyn organisaation ylläpitämään verkkosivustoon (kuten afsusa.org Yhdysvalloissa), pyydämme käyttämään kyseisellä verkkosivustolla mainittuja yhteystietoja.

TIETOSUOJAPERIAATTEIDEN PÄIVITYKSET

AFS voi muuttaa näitä tietosuojaperiaatteita aika ajoin silloin kun se on tarpeellista lakivaatimusten, liiketoiminnallisten tarpeiden kannalta tai vastatakseen verkkovierailijoiden, osallistujien, verkoston organisaatioiden, tytäryhtiöiden, strategisten kumppaneiden ja palveluntuottajien tarpeisiin. Päivitetyt versiot julkaistaan verkkosivustoilla ja varustetaan päivämäärällä, jotta on selvää, milloin tietosuojaperiaatteet on viimeksi päivitetty.